Als vrouw in je kracht staan

30 september 2014

Hoe belangrijk is het voor jou, als vrouw, om vanuit je eigen kracht keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen voor je leven?

Lange tijd had ik het idee dat alles mij overkwam. Totdat mijn lijf aan de bel trok en mij iets wilde duidelijk maken. Het was voor mij het moment dat ik in aanraking kwam met de Grinberg Methode.

De laatste tijd komen er veel vrouwen op mijn pad die komen met typische vrouwenkwaaltjes, zoals: krampen vóór of tijdens de menstruatie, stemmingswisselingen, vermoeidheid, herstel na een bevalling, blaasontsteking, overgangssymptomen, vruchtbaarheidsproblemen, cystes in de baarmoeder, poliepen op de eierstokken etc.

Via je opvoeding, of van andere vrouwen heb je meegekregen dat dit soort dingen er nu eenmaal erbij hoort als vrouw. Ten onrechte. Het zijn namelijk signalen die je vertellen, dat er aandacht naartoe gebracht mag worden. En dat je iets kunt veranderen aan de manier waarop je je lichaam ervaart.

Lees hieronder de reactie van 1 van mijn cliënten. Haar omschrijving raakt volgens mij precies de kern en zij wilt haar ervaring graag met jou delen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

“Er zijn van die dingen in het leven die nou eenmaal erbij horen. Voor mij is dat menstruatiepijn. Vanaf de allereerste dag dat ik ongesteld werd en ik letterlijk groen zag van de pijn, en al die jaren daarna ben ik de ‘strijd’ nooit ongeschonden doorgekomen.  Altijd moest er wel iets van medicijnen aan te pas komen, to help me through the day.

Je leert er mee leven, zeggen ze dan. En ach, je denkt dan maar aan al die andere vrouwen die elke maand ook zo tobben. Toen ik met Jessica van start ging met haar sessies voor mijn bekkengebied, onder meer in verband met een verwijderde goedaardige tumor in mijn buik, heb ik er dan ook geen seconde verder over nagedacht.

Tot afgelopen maand.

Toen had ik opeens geen menstruatiepijn. Niet een heel klein beetje. Nee 0,0 pijn. De wereld zoals ik ‘m ken zag er ineens heel anders uit. Snel maakte het ongeloof zich van mij meester. Ik ga al richting de overgang, dus misschien had ik hier wel te maken met een soort natuurlijke “uitkering van de bank in uw voordeel?”

Maar een maand later… weer geen pijn.

Nu is er geen ontkomen meer aan: de sessies van Jessica werken. En hebben, letterlijk, een ongelooflijke impact op je lichaam en geest. Dus mocht jij nou zitten met een klacht, al dan niet gerelateerd aan menstruatiepijn: blijf er dan niet mee zitten! Sta het jezelf simpelweg niet toe om te denken dat je er “maar mee moet leven”.

Hier is het nieuws: dat hoeft niet! Bel Jessica. Ik beloof je: daar krijg je geen spijt van.”

M.O. 47 jaar, Bussum

Als haar verhaal jou raakt. Hoor ik graag van je.

Warme groet, Jessica

0622726858

«
»