Ben je er met je Bekken Bij?

24 mei 2023

Ben jij er met je Bekken Bij?

Deze gebekte zin kwam vanochtend uit mijn vingers vloeien. Ik was er met mijn bekken bij.

Wanneer ik niet met mijn bekken erbij ben? Dan zit ik meer in mijn hoofd dan lijf, en zijn er continue allerlei gedachten die de boventoon voeren. Ik noem het de herrieschoppers, de afleiders. Volledig van me padje af. Heb geen focus, ik vergeet dingen, ik pak de hele tijd mijn telefoon erbij.

Als ik een moment stilsta, dan zijn het niet alleen gedachten. Dan ervaar ik meer lagen, waaronder allerlei e-moties (e = energie, moties = bewegingen). Als ik ze niet label als een emotie (blijdschap, angst, boosheid, verdriet e.a.). Dan ervaar ik bewegende energieën die als een kolkende stroom door mijn lijf gaan. Ik voel tintelingen, ik ervaar koude en warme golven door mij heen gaan, ik voel dat mijn lichaam minuscule bewegingen maakt. Ik begin dieper en voller te ademen. Ik merk dat het rustiger wordt in mijn hoofd. Ik voel mijn lichaam als een geheel. Ik voel een nieuwsgierige openheid.

Er is ruimte waar spontane speelse inspiratie vrijkomt en het brengt frisse energie. Het voelt krachtig en stevig. Ook in mijn bekken voelt het ruim, krachtig en stevig. Komen hier de creaties uit voort?

In mijn lichaamswerk opleiding leerde ik hoe een creatieve flow een hele lichamelijke ervaring is. Wanneer een idee uit het hoofd komt, dan mist het gronding en diepgang. Het idee is vaag en de volgende dag is het vervlogen. Als een idee blijft opkomen, dan kan het een signaal zijn dat het uit een diepere laag komt. Het is niet iets vluchtigs, iets snels. Iets wat je niet zo even van tafel veegt. Het voelt écht. Je hebt er iets mee te doen of je nu wil of niet. Het kan vaak ook wat ongemakkelijk voelen.

Ik had dat ook met mijn ideeën om weer te gaan leren autorijden, of mijn lessen met paardrijden, en wie weet binnenkort weer het zeilen op te pakken. Het voelt spannend en tegelijkertijd ook verfrissend. Ik kan al voelen hoe het voelt in het moment, avontuurlijk! Ook voel ik wanneer het voorbij is, voldaan.

  • Bij welke activiteiten herken jij dit gevoel?
  • Ben je benieuwd hoe jij zelf dit inspirerende gevoel kunt aanwakkeren?
  • Wil je deze creatie stroom bewust inzetten in je dagelijkse leven?

Kom er dan Met je Bekken Bij!

Hoe je er meer met je bekken bij bent? Lees hier over het traject Wijsheid Halen Uit Je Bekken.

Op jouw wijsheid.

Liefs, Jessica

«
»