Big Magic Leesclub

17 mei 2024

Ken je het boek Big Magic van Elizabeth Gilbert?
Of nog niet eerder van gehoord?

Het is één van mijn favoriete boeken welke ik las in een periode dat ik worstelde met mijn eigen creatieve expressie. Mijn oude overtuigingen klonken ongeveer zoals deze: ‘ik ben helemaal niet creatief’ en ‘wie zit er nu te wachten op mijn creaties?’

Zo’n 7 jaar geleden nam dit boek mij aan de hand mee, alsof Elizabeth Gilbert mij aanmoedigde, mede doordat ze haar eigen proces deelde met mij als lezer. Ik merkte dat ik het boek niet wilde uitlezen. Hoe dichter ik bij het einde aankwam, des te langzamer ging ik lezen.

De angst bekroop mij, dat als ik het boek uit zou hebben, dat ik het dan verder alleen moest doen. Wat deels waar en deels niet waar is. Ja je hebt het ergens alleen te doen, maar je kunt hier ook support en ondersteuning in krijgen. Het helpt om je proces met een ander te delen. Het helpt om je worstelingen te erkennen en uit te spreken met de ander.

Zo hebben ik en een goede vriendin, Mirjam van Hasselt, nu deze maand een 6-jarig jubileum te vieren. Elke donderdagmiddag om 16:30 uur bellen we elke week heel trouw al 6 jaar met elkaar en sparren we over onze creatie processen, daar waar het hapert en waar het lekker doorstroomt. We delen, we stellen elkaar vragen en dat maakt dat we een enorme support voor elkaar zijn en we elkaar aanmoedigen en inspireren in ons creatieve proces. 

Eind april was ik in het Concertgebouw van Amsterdam bij een lezing van Elizabeth Gilbert. Het kaartje had ik cadeau gekregen van een lieve cliënt, die zelf niet kon gaan. Die avond heb ik zó genoten van haar levendige wijze van verhalen die ze vertelde. Ze is niet alleen een geweldige auteur, maar ook een geweldige storyteller.

Na deze inspirerende avond kreeg ik weer zin om het boek Big Magic opnieuw te lezen. Destijds had ik het boek geleend, inmiddels heb ik het boek zelf in huis. En ben ik onlangs weer begonnen met het boek opnieuw te lezen. Veel cliënten geef ik dit als boekentip mee, helemaal als ze aan het begin staan van het zichzelf meer te gaan ontdekken en er achter willen komen welke creatieve uiting(en) voor hen een magische bron van inspiratie zijn.

Deze keer wil ik het boek niet alleen lezen, maar om het juist samen te gaan lezen in de vorm van een online Leesclub. Gedurende drie sessies gaan we met elkaar het boek doornemen en neem ik je mee om je eigen creativiteit meer te (her)ontdekken. Met praktische oefeningen gaan we hier dieper naar kijken met elkaar. De drie sessies zien er als volgt uit:

zaterdag 1 juni zijn de eerste twee delen: Moedigheid en Betovering
zaterdag 15 juni worden het deel 3 en 4: Toestemming en Volharding
zaterdag 29 juni deel 5 en 6: Vertrouwen en Goddelijkheid

Praktische info:
Data
: zaterdag 1 juni, zaterdag 15 juni en zaterdag 29 juni
Tijd: Van 10 tm 11:30 uur uur
Hoe: online via zoom
Prijs: € 59,- (voor alle 3 de sessies)
Aanmelden: via deze link (max 6 deelnemers)
Boek: Het boek Big Magic kun je bestellen bij je lokale boekhandel of online als je liever met een e-reader leest.

Als je er niet alle drie de zaterdagen bij kunt zijn, kun je ook aanhaken voor 1 of 2 zaterdagen, dan betaal je per sessie € 20,-.

Het is niet nodig het hele boek al uitgelezen te hebben wanneer we gaan starten met de Leesclub.

Superleuk als je er in juni bij bent!

Op het (her)ontdekken van jouw creatieve stroom.
Liefs, Jessica


Jessica Versluijs | +31 622726858 | www.insidewisdom.nl

P.S.
* Zie de agenda voor de nieuw geplande activiteiten voor 2024
** Meld je hier aan voor het geldspel op maandag 10 juni (max 4 deelnemers)

«