Nieuwe stappen zetten…

28 mei 2015

Hoe is het voor jou om nieuwe stappen te zetten?

Soms weet je dat iets niet lekker gaat en toch blijf je nog doorkabbelen. Tot hoelang?
Voor ons lichaam is het fijn als we niet te lang doormodderen, om te voorkomen dat de kleine signalen zich gaan vertalen naar alarmbellen.

Als je kijkt naar veranderingen aangaan op het fysieke nivo, dan kun je je bewust zijn van bepaalde patronen of spanningen die je voelt. Bijvoorbeeld je zit al enige uren te werken achter je pc en naderhand voel je wel de hinder, maar je weet niet precies hoe dit te doorbreken, want je wilt toch wel die ene klus afgemaakt hebben, nietwaar?

Wat dan fijn is, is dat je lichaam vaak wel de signalen doorgeeft. Soms luisteren we er naar óf we negeren ze. Dat laatste kan lange tijd goed werken, totdat het lijf zegt, ‘HO’,vaak in de vorm van ‘Au’!

In mijn werk geef ik cliënten regelmatig tools mee, waarmee ze kunnen oefenen en het kunnen toepassen in hun dagelijkse leven. Hier een oefening, die je op elk moment van de dag kunt doen.

  1. Breng je aandacht helemaal naar je linkerschouder, voel de sensaties in dat gebied.
  2. Adem eerst drie keer vol en diep in richting je schoudergebied.
  3. Langzaam span je nu je linkerschouder aan steeds meer tot een maximum (en dat het niet onnodig pijn veroorzaakt).
  4. Terwijl je de spanning vasthoudt blijf je diep door ademen.
  5. Na ongeveer één minuut laat je langzaam de spanning in de linkerschouder weer los.
  6. Wanneer je de schouder helemaal los laat, adem een paar keer diep door, en voel hoe nu de sensaties zijn in het gebied van je schouder, arm en vingers.

Ik hoor graag van je of je iets hebt aan deze oefening en wat je ervaringen zijn.

Wil je iets komisch en luchtigs zien hoe je routines kunt shaken? kijk dan naar deze video van een Grinberg collega uit Zwitserland:

Als je liever live in een 1-op-1 sessie tools wilt meekrijgen? Of ken je iemand uit je omgeving die last ervaart van chronische symptomen? Ik hoor graag van je!

Op jouw wijze kracht, Jessica

«
»