Waardeer je de kleine stappen?

14 september 2015

Je wilt echt iets gaan veranderen en stappen gaan zetten.

Een film heeft je enorm geraakt. Je bent geïnspireerd door een boek, of door een mooi gesprek met iemand. In je enthousiasme wil je Alles Nu Gelijk Meteen oppakken? Of heb je geen idee waar je nu moet beginnen en schiet je in de verlamming en doe je helemaal niets?

Wanneer je ‘over’ enthousiast bent, dan ben je niet meer in staat om realistisch te plannen, ofwel teveel (grote) acties in te korte tijd willen doen. Of er ontstaat een soort verlamming en zie je door de bomen het bos niet meer. En hop weg is je enthousiasme en al dat moois wat je in handen hebt sijpelt weg door je vingers. Zonde!

Hoe pak je dit nu anders aan?
Wat voor mij enorm werkt is om jezelf de vraag te stellen…
steps in nature

‘Welke stappen WIL ik vandaag zetten die bijdragen aan mijn passie en plezier?’

Als je je aanpak vriendelijk benaderd, dan voel je direct meer ontspanning, rust in je hoofd, ruimte, je ademt wat dieper en voller en gaat gepaard met wat opluchting en plezier.

Doe de kleine stappen en heb daar lol in.
Bijvoorbeeld kan ik nu genieten van deze stap die ik vandaag aan het zetten ben, dat ik deze blog nu schrijf en met jullie ga delen.

Hoe ga jij om met jouw stappen en acties?
Welke kleine stappen heb jij gezet en wil je ze met me delen?
Lukt het voor jou om te genieten van de stappen die je zet?

Je beseft vast ook dat je lichaam nauw verbonden is met hoe je in het leven staat en dit invloed heeft op je passie, plezier en je successen in je leven. Wanneer dingen stroef verlopen, dan voel je dat als een obstakel en dat kan zich fysiek uiten in een spanning of voel je ergens pijn. Als je blij met iets bent, dan voel je dat in je lijf, het bubbelt en sprankelt en je voelt de energie stromen.

Voel jij wat het doet in je lijf als iets gelukt is, of juist niet lekker loopt?
Wil je leren hoe je dit plezier meer naar je toe kunt halen?

Begin met een hele simpele oefening. Voor het slapen gaan schrijf je op in je notitieboekje, die naast je bed ligt, welke 10 dingen je vandaag gedaan hebt. Die dingen waar je jezelf voor erkent en waardeert. Dat kan een lekker ontbijtje zijn wat je hebt klaargemaakt voor jezelf of je gezin, dat je een kort spontaan gesprek hebt gevoerd met iemand op straat, of die mail die je eindelijk hebt gestuurd.

Kijk maar is wat dit doet, als je dit elke avond doet en dat voor minimaal een week.

En hier is mijn kado aan jou, omdat ik bijna jarig ben op 30 september a.s., krijg je van mij een gratis kennismakingssessie. Reageer t/m 30 september. Mooi kadootje voor jezelf of een ander! Voor het maken van een afspraak of je vragen, stuur me een mail jessica@insidewisdom.nl

Ik kijk er naar uit om van jouw stappen te horen!

Op jouw wijsheid en kracht, Jessica

«
»