Ben je ‘in slaap gevallen’?

12 juni 2017

Mijn grootste slaapverwekker is de zin ‘Ach, dat komt wel’.
Begin vorige week voelde ik het aankomen, toen ik in mijn agenda keek om te zien wanneer ik kon gaan wandelen.
Hmmmm. Dinsdag was er wel ruimte, maar met die storm en regen was naar buiten gaan al een grote uitdaging, laat staan een wandeling maken uitgerust met regenpak? Dat zag ik echt even niet zitten. Vervolgens stopte ik met kijken naar andere mogelijkheden.

Oeps ‘in slaap gevallen’!
Ik had het opgegeven en dacht: ‘Dan maar volgende week’.
Ik realiseerde me dat ik dezelfde gedachtes had over mijn blog, die ik al geschreven had willen hebben. Ook daar was ik ‘in slaap gevallen’.

Later die week met een vriendin mijn ‘slaapverwekkers’ gedeeld en tot de conclusie gekomen dat het best lekker kan zijn om te lanterfanten, althans als je het jezelf helemaal kan toestaan. Maar als het gaat over je diepe verlangens willen vervullen, dan wil ik helemaal niet lanterfanten.
En toen kwam de opwelling en heb ik nog eens mijn agenda erbij gepakt.
Ik zag dat ik later die week ook ging wandelen met een vriendin, maar ik voelde juist de behoefte om mijn moment ‘alleen’ te pakken. En ineens werd ik wakker en zag ik dé kansen…Volop eigenlijk.

De volgende dag om 10:00 uur de eerste afspraak in A’dam, en ervoor had ik nog een hele ochtend met genoeg wandelruimte. Oké, niet een wandeling van 3 uur, maar wel een ‘uur in de natuur’ (mijn nieuwe motto;-))!
En dat heb ik gedaan.

Het maakte me zo blij, dat ik dankbaar ben dat ik mijn gedachtes en gevoelens gedeeld heb, dat ik daardoor weer mogelijkheden zag én dat ik het gedaan heb!
Het was er gelijk weer, het ’thuiskomen gevoel’. Misschien herinner je je nog mijn vorige blog?

Nu kwam ik van de week, voor het eerst, een ander mooi soortgelijk woord tegen, die voor mij dezelfde lading dekt, namelijk ‘Oerheimwee’.
Ik kwam het tegen op de website van Marieke de Vrij,www.devrijemare.nl. Via een cliënt ben ik op haar spoor gekomen en sinds een jaar doe ik vrijwilligerswerk voor haar stichting. Ik ben enorm geïnspireerd door wat zij binnenkrijgt vanuit de onstoffelijke wereld, zoals zij dat zo mooi zegt, en haar inspiraties deelt met anderen.

Als je meer wilt horen over ‘Oerheimwee’, dan vertelt zij daarover in dit luisterfragment

Herken je iets bij jezelf?

Eigenlijk is de sleutel die ik met je wil delen als je ook in slaap gevallen bent…of dreigt in slaap te vallen: dat je contact maakt met dat thuiskomen, die oerheimwee, en regelmatig in je dagelijkse (volle) leven stiltes inbouwt. Niet alleen tijdens je ochtendmeditatie (als dat al in je routine zit), een wandeling, maar ook gedurende de dag, temidden in de hectiek.

Door ruimte te nemen voor ‘intunen’, met je aandacht naar binnen toe, door een heeeeele diepe ademhaling, lekker door je mond inademen, alsof je die letterlijke opluchting binnen laat komen en dan ongegeneerd uitademen, zodat je dan bijna een ultieme gaap voelt opkomen. Het ontlaadt, het doet je zakken van de bovenste verdieping (je hoofd) naar de kelder (in je bekken en voeten).
Zuurstof is gratis, je kan het zo vaak doen als je wilt.
Zo simpel is het.

Ennn, deel het met anderen, dan maken we elkaar ‘wakker’.

Tenslotte, kan ik het niet laten om weer een video te delen van een wandelmoment, voor de liefhebbers, kijk hier.

Heel veel plezier met thuis zijn!

Lieve wakkere groeten,
Jessica Versluijs

0622726858
Jessica@insidewisdom.nl

«
»