Wat is voor jou het ’thuiskomen-gevoel’?

11 mei 2017

Vanochtend wandelend door een heel mooi gebied voel ik dat ik thuiskom.

Ik zit in het zonnetje aan het water, kijkend naar de sprieten groen riet in het water, ultiem gelukkig te zijn. De vogels zingen volop hun liedjes, de zuiverheid spat er vanaf. De zwaan ligt te broeden op haar nest, waarvan straks de eieren uit gaan komen (zie de foto hiernaast van de witte glimp tussen het riet).

Een zacht briesje waait en het voelt als een zachte streling over mijn gezicht en door mijn haren. Alsof de natuur mij de liefde laat voelen in de aanraking. Ik adem diep door en ruik de heerlijke zoete honinggeuren van de bloemen om me heen.

Ik voel me ontroerd van blijdschap, een gevoel van intens thuiskomen, en voel hunkering. Adem nog wat dieper in, alsof ik het dan nog beter kan opnemen met en in alle vezels van mijn lijf. Tegelijkertijd raast er een trein langs en merk ik dat ik enorme dorst heb en drink mijn flesje water leeg. Telkens haalt de natuur mij weer terug naar mijn basis, door twee dansende vlinders die voor mij uit vliegen. De strakblauwe lucht met het scherpe licht van de zon, waar ik de felheid laat binnenkomen en een beetje knijp met mijn ogen. Ik besluit om stil te staan en mijn ogen dicht te doen, terwijl ik de warmte van de zon voel, mmmmmm.

Klik hier en dan kan ik je misschien een beetje meenemen in mijn ervaring, het duurt maar 36 seconden.

Hoe voedend en helend is dit moment en ik voel intense liefde stromen voor alles wat er is. Dankbaarheid voor de mensen in mijn leven om mij heen, de wonderschone natuur, de schommel die ik tegenkom en waar ik op ga zitten. De libelle die langs vliegt. Kwetterende vogels verstoppend in het riet.

Er gebeurt zo veel in dat ene moment. Toch lijkt het alsof ik alles even kan beleven, ik ben één met de natuur. Ook realiseer ik mij dat het zo immens en groots is, waarachtig, dat ik maar een fractie met mijn waarnemingsvermogen ervaar.

Weet je welk verlangen loskomt als ik bij dit gevoel ben?

In een roeibootje zittend en peddelend over een klein riviertje vaar, het geluid van het water wat ik wegduw met de peddel. Het geluid van het water waar het bootje doorheen zoeft. Ergens in NL of daarbuiten, dat maakt me eigenlijk niet uit. Onderweg stop ik dan ergens met mijn bootje en ga even liggen op een kleedje, waar de grassprieten prikkerig door het kleed heen kriebelen op mijn huid.

Besef dat ik het mezelf mooier en romantischer had voorgesteld dan het eigenlijk is. Maar ik laat me niet uit het veld slaan en pak mijn picknickmand of gewoon een tasje erbij met een lekker knapperig vers stokbrood, tomaatjes, een romig geitenkaasje, rijpe avocado en een flesje met eerlijke olijfolie extra vierge. O ja, en een beetje zout in een plastic zakje.

Ja jee, ik zie het nu zo voor me, het is er eigenlijk al, het gebeurt nu zo helder en het voelt alsof het echt zo is. Dit is volgens mij, wat ze noemen onze scheppingsgave, onze creatie. Ik zeg ‘ons’, want ik weet dat jij ook creatief bent en creëert. Misschien ben jij één van die mensen, net als ik, die altijd zichzelf hebben wijsgemaakt niet creatief te zijn, wat een onzin!
Iedereen die dat over zichzelf zegt, gooi dat voor eens en altijd in de prullenbak, weg met die overtuiging.

Ga zitten en bedenk waar jij blij van wordt.

Ook al kan je het nog niet precies zo waarmaken. Alleen het gevoel hebben is al heel waardevol en gun jezelf dit, koester deze momenten! Deze intieme ervaring durf ik met jou te delen, maar of het je ook aanspreekt? Dat weet ik natuurlijk niet.
Misschien kun je je er helemaal geen voorstelling van maken? Of wellicht kun je het gevoel met mijn woorden een klein beetje mee-ervaren.
Dat zou ik het allerliefste willen.

Wellicht inspireer ik je om ook één dezer dagen jezelf een ’thuiskom’-ervaring cadeau te geven? Al is het een paar seconden even stil staan en bewust ademend al je aandacht naar binnen te brengen. Kijk wat past in jouw leven.

Ik ben benieuwd om van je te horen waar jij blij van wordt en of je dit gevoel herkent. Of misschien wel helemaal niet…

Mocht je benieuwd zijn naar jouw creatieve flow? Kom voor een sessie zodat je je weer herinnert hoe je (terug) op jouw spoor komt.

Op jouw bijzondere creaties,

Veel liefs, Jessica

«
»