Buitenkant vs Binnenkant

8 februari 2023

Op deze foto ziet het er aan de buitenkant profi uit toch? Nou dat is alles behalve dat. Het is vooral de opluchting van na een les ?

Dit ben ik met het paard Fine Manners. Vandaag voor het eerst een les op dit prachtige mannetje. Ik voel enorm veel respect voor paarden. Ook al heb ik heel weinig ervaring en sta ik aan het prille begin van mijn ervaring met paardrijlessen.

In het afgelopen jaar heb ik ongeveer 20 lessen gehad. En eerlijk, elke les voelt als een eerste les. Het paard leert mij om te gaan met mijn onzekere gevoelens bij nieuwe situaties. Er is geen ruimte om er teveel mee bezig te zijn. Het paard nodigt mij uit door te gaan, focus te houden, leiding te nemen en te vertrouwen. Kwaliteiten die goed van pas komen in mijn dagelijkse leven bij wat ik te doen heb.

Zodra mijn aandacht verslapt, reageert het paard direct. Zodra ik niet duidelijk ben, reageert het paard direct. Zodra ik te gespannen ben, reageert het paard direct. Het paard begeleidt mij om intune te zijn en te blijven met mijn zuiverste intenties.

Ik voel mij dankbaar voor dit waardevolle half uur coaching in de week.

Wat helpt jou om bij de les te blijven, door te zetten, zuivere intenties scherp te houden en te vertrouwen?

«
»