Deze zag ik écht niet aankomen

19 oktober 2018

Een paar weken geleden werd ik benaderd of ik een interview wilde doen voor het radioprogramma ‘Er is meer’. Of ik in dat interview iets meer wilde vertellen over de Leesclub en het boek ‘Een Ongewoon Gesprek met God’ van Neale Donald Walsch.

Ik zei direct ja.

Wat ik niet zag aankomen?

In het interview stelde Marjolein onder andere de vraag: ‘Hoe kwam het zo dat je je bedrijf veranderde naar Inside Wisdom twee jaar geleden?’

Ik merkte dat ik niet voorbereid was op het gevoel wat deze vraag bij me opriep. Ik werd onzeker en aarzelde wat ik hierover wilde delen op de radio.

De mensen in mijn naaste omgeving weten wat deze dieperliggende reden is geweest en de shift die ik heb doorgemaakt, welke vooral persoonlijk was en daardoor ook impact kreeg op mijn bedrijf. Toen hoorde ik mezelf praten en deelde iets heel persoonlijks over ons gezin op de radio. Een gevoel van schaamte kwam boven en ik twijfelde over mijn kwetsbare openheid.

Na het interview heb ik er thuis met Jeroen en Zoë over gesproken. Ik wilde van hen weten hoe zij het vonden dat ik dit zo had gedeeld. Zij vonden het oké en dat was voor mij het allerbelangrijkste.

Aangezien ik het zo in de ether al gedeeld heb, wil ik hier met jou mijn verhaal delen vanuit iets meer rust.

Het begon in oktober 2015 na een bijzonder telefonisch consult met een helderziende coach, Chetanya de Wit. Het was de eerste keer dat ik met haar sprak. Ze was ‘spot on’ en begon allerlei bijzondere dingen te vertellen over mijn jeugd, mijn huidige werk, over het gezin, en hoe het met mij is. Het was confronterend en daardoor ook heel bevrijdend dat ik zo respectvol en zuiver werd aangesproken op allerlei lagen.

Zelf mocht ik ook vragen stellen. Alle vragen die ik van tevoren had opgeschreven waren eigenlijk al beantwoord, of waren niet meer zo van belang. Toch kwam er één vraag spontaan op die ik niet van tevoren had bedacht. Deze kwam van diep.

Deze vraag zag ik écht niet aankomen.

‘Of er nog ruimte was voor een tweede kindje?’

Het raakte me dat deze zo uit mijn mond vloeide, het leek uit mijn bekken te komen, het voelde als een oerverlangen. Het was een hele bijzondere ervaring.

Dit was het begin van een bijzonder avontuur.
Ik wist dat het er niet om ging of het zou lukken, maar dat het van belang was voor mijn (ons) proces, dat ik dit moest doormaken. Voor mijn vrouwelijkheid en ik met meer bewustzijn ging beseffen hoe bijzonder en wonderlijk het is geweest hoe onze dochter Zoë op de wereld is gekomen. Het was mooi en ook heel kwetsbaar.

Vanuit mijn bedrijf werd het me duidelijk dat de wijze waarop ik werkte niet meer bij mij paste. Het was nog vanuit een soort mannelijke energie, waar ik vooral ‘aan het werk’ was. En ik merkte dat het effect had op mijn energiehuishouding.
Nu ik had ervaren hoe het was om vanuit een dieper weten contact te maken met een verborgen wijsheid, kon ik mezelf niet langer voor de gek houden.
Zo ontstond Inside Wisdom, als een soort geboorte.

Nu ben ik aan het doen waar ik helemaal blij van word.

Eén van die dingen is om mensen bij de hand mee te nemen om naar hun gevoel toe te gaan, omdat daar zit wie je in werkelijkheid bent, jouw eigen wijsheid, zonder opsmuk.

Omdat we niet weer die oude pijn of angst willen ervaren, hebben we onszelf allerlei gedragspatronen of verslavingen aangeleerd die maken dat we wegblijven van ons gevoel.

In deze tijd prikken mensen daar steeds makkelijker doorheen. Vooral dieren en kinderen zien direct wanneer je niet zuiver bent en blijven uit je buurt. En als je geluk hebt, dan confronteren ze je ermee;-)

Laat het niet alleen de taak van die ander zijn. Ga zelfonderzoek doen, en zorg dat je verantwoordelijkheid neemt om oude stukken op te ruimen bij jezelf.
Je hoeft dit niet alleen te doen, vraag hulp aan anderen.

Ik gun jou ook dat dieper weten, dieper voelen en helemaal thuis zijn bij jezelf.

Wil je met liefde bij de hand meegenomen worden en dit ervaren in een individuele sessie? Kom voor een sessie in de werkplaats in oost.
Kijk anders ook naar de drie vragen die er op de home staan en of deze jou raken.

Of liever in kleine groepjes? Kom dan een keer aanhaken bij de tweewekelijkse Gatherings Inside Wisdom in Amsterdam oost. De komende data vind je hier.

Zo ontstond ook de De Leesclub ‘Een Ongewoon Gesprek Met God’. 
Dit boek kwam op aanraden van deze zelfde coach. Het boek gaf mij antwoorden op een 3 essentiële vragen:
‘Wie ben ik?’
‘Wat kom ik hier doen?’, en
‘Hoe wil ik dat naar buiten brengen?’

Stap voor stap ben ik aan het ontdekken wat mijn eigen stroom is.

Omdat dit boek mij zo heeft geraakt in deze bijzondere periode, heb ik deze Leesclub opgezet.
Met elkaar lezen en met elkaar bespreken wat ons raakt in de tekst.
Ik heb deze twee weken doorgeschoven en gaat nu van start op woensdag 31 oktober.
Er is nog plek voor twee deelnemers, kijk hier voor meer informatie op de website.

Praktische informatie Leesclub:
Data: op 4 woensdagavonden, 31 okt, 14, 21 nov en 12 dec ’18
Tijd: 19:30 tm 21:30 uur, koffie/thee en snacks staan klaar
Locatie: in Amsterdam zuid bij mij thuis (exacte locatie wordt bekend gemaakt bij aanmelding)
Prijs: € 40,- (voor deelname aan de 4 bijeenkomsten en vooraf betalen)
Aanmelden: mail naar jessica@insidewisdom.nl of bel 0622726858

Hieronder kun je het interview van het radioprogramma ‘Er is meer’ naluisteren:

Hele lieve wijze groetjes,
Jessica Versluijs

«
»