Een stapje terug doen en uitzoomen werkt

26 september 2019

‘Tijd glipt door je vingers.’

Té veel dingen te doen, té weinig tijd?

Voor je het weet zijn de kinderen het huis uit. En dan hoop ik dat je terugkijkt op een mooie en bijzondere periode die je met elkaar hebt doorgebracht. Deze voel ik zelf de laatste tijd meer binnenkomen dan ooit. Met een dochter van 16 jaar besef ik dat het de laatste jaren met z’n drietjes zijn.

In het boek van Kabat-Zinn ‘Met kinderen groeien – Over aandacht in opvoeding en gezin’ zijn er twee subhoofdstukken met de titels: ‘Een retraite van achttien jaar’ én ‘Inwonende zenmeesters’. Zo mooi en zo waar en tegelijkertijd gaat er door me heen: ‘heb ik dat wel écht zo ingezien en heb ik er wel écht alles uitgehaald?’

Volgens mij is dat iets wat elke ouder zichzelf afvraagt wanneer de pubers zich aan het losmaken zijn van hun ouders, althans dat geldt dan ieder geval voor mij;-)

Vanaf het moment dat ik zwanger raakte kwam er een hele duidelijke en heldere boodschap bij mij binnen:

als je denkt te kunnen zorgen voor een nieuw mens wat je op de wereld zet, dan zul je écht moeten werken aan jezelf om deze verantwoordelijkheid te kunnen dragen.”

Vanaf de geboorte van onze dochter voelde ik haar wijsheid en krachtige aanwezigheid. Ook al was ze bij de geboorte nog écht heel klein, en werd ze met 2115 gram drie weken te vroeg geboren, ze straalde zoveel zijnskracht uit. De eerste tien dagen die we samen in het ziekenhuis hebben doorgebracht, vertelden de verpleegsters ons, zo klein als ze was: “wat een lekker pittig wijffie is het”.

Zo beschrijven Myla & Jon Kabat-Zinn het heel mooi in hun boek: ‘alle baby’s lijken echt op kleine Boeddha’s, met hun ronde buikjes, ronde hoofdjes en geheimzinnige glimlachjes.’

Zo kan ik me nog een heel bijzonder moment herinneren toen ik onze dochter, als baby van een paar maanden oud, in de ogen keek en voelde hoe we op diep zielsniveau contact met elkaar maakten. Het voelde alsof we in elkaars ogen de diepte werden ingezogen. Ik vond het toen zelfs een beetje spannend en schrok van de impact die het op me had. Sinds dat moment voel ik een heel diep respect voor kinderen, onze zenmeesters, en ook voel ik mee met de worsteling van de ouders en de enorme leerschool die we zijn aangegaan, ofwel de retraite van achttien jaar;-).

Als ouder wil ik je op het hart drukken, dat deze periode sneller voorbij gaat dan je wellicht nu kunt beseffen. En dat het van wezenlijk belang is dat je gaat zien dat je op retraite bent met inwonende zenmeester(s). En daarvoor hoef je dus niet af te reizen naar de andere kant van de wereld of in een klooster te gaan zitten. Wat natuurlijk ook best een fijn uitstapje kan zijn;-)

Omdat ik om me heen zie hoe velen van ons soms zó druk zijn met de dagelijkse dingen in ons leven, heb ik een aantal evenementen georganiseerd om je te helpen even een stapje terug te doen en uit te zoomen. Beseffen welke levenslessen we onder ogen moeten komen én je helder gaat maken waar jouw verlangens over gaan. Eén van de volgende evenementen staan op de agenda:

Op woensdag 10 juni of donderdag 25 juni kun je één van deze twee trainingen “Jouw Verlangens in Zicht” volgen. Op een mooie locatie midden in de prachtige bossen op de Hoorneboeg in Hilversum. In deze training krijg je alle ruimte en gelegenheid om jouw pas te vertragen en uit te zoomen. In intieme setting met een kleine groep van max 4 ondernemers ga je jouw creatieve flow aanzetten. Stap voor stap ga je jouw verlangens zichtbaar maken en helder in beelden omzetten in een vision board. Je gaat weer beseffen waar jij je energie en je focus écht op wilt richten. 

Hier enkele reviews van vorige deelnemers:

‘Een moment van bezinning om je werkelijke doelen in kaart te brengen. Inspirerende omgeving en professionele aanpak. Waardevol!’ Remco van Nieuwenhoven

“In een mooie omgeving werken aan je focus. Waardevol om op een visuele manier aan de slag te gaan, mooi om ervaringen van andere ondernemers te horen en zien. Het heeft mij inzicht gegeven waar mijn focus ligt en duidelijk gemaakt welke stappen ik ga nemen.” Mark Hulshof

‘Ik had helemaal zin om mij op mezelf te focussen en vond het niet alleen heel fijn en leuk om creatief bezig te zijn, maar was ook blij verrast om te horen over de invloeden van de maancyclus.’ Kirsten Goes

KOM JE OOK?

Meld je vandaag nog aan, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Stuur een mail aan Jessica@insidewisdom.nl of een app naar 0622726858

Hoe kun jij nu al concreet een stapje terugdoen en even uitzoomen?

Luister dan naar deze visualisatie oefening ‘Wijze Raad van Jouw Boom’, die ik voor je heb ingesproken om naar te luisteren.

Of ga lekker wandelen in het park of ergens in de natuur (ook al regent het;-), vertraag je stap, geniet van wat de omgeving je te vertellen heeft.

Ook voor als je geen kinderen hebt, dan heb je zo nu en dan een stap terug te doen en werkt het om uit te zoomen.

Als ik je persoonlijk ergens mee kan helpen, kun je altijd een afspraak met me maken voor een 1-op-1 (wandel) sessie of een telefonisch consult.

Mail me vandaag nog voor een afspraak naar jessica@insidewisdom.nl of stuur een app naar 0622726858

Gun jezelf de ruimte om uit te zoomen! Het geeft je rust, focus en vertrouwen! Daar profiteert je directe omgeving ook van.

«
»