Wat is jouw eigen wijsheid?

19 oktober 2017

‘Wat is jouw eigen wijsheid?’

Sinds afgelopen juli organiseer ik elke twee weken een gathering in Amsterdam oost. En dit is de titel die op de flyer staat.

Wat is een gathering eigenlijk?
Tijdens een gathering geef ik een aanzet over een levensthema en gaan we met elkaar ervaren, wat dit bij jou in beweging brengt, of juist wat minder beweegt.
Ermee zijn, het bewust zijn, het ruimte geven, en met elkaar delen, doet magische dingen. Dit vindt plaats in een vertrouwde setting en in een ruimte waar elke ochtend meditaties plaatsvinden.

Wat is jouw eigen wijsheid?
Die vraag wordt aangezet, wanneer je je overgeeft aan wat er IS, en gaat erkennen hoe je jezelf soms vastzet. En wat je doet om weg te gaan van het gevoel. Hoe meer je in je hoofd gaat verklaren, rationaliseren, veroordelen, verwachtingen hebt. Hoe meer je neigt naar eigenwijsheid (lees letterlijke koppigheid), en minder beweegt vanuit je eigen wijsheid, jouw essentie.

Als je veel met de buitenprikkels in de weer gaat, of in je hoofdspinsels verstrengeld raakt, des te meer energie het je kost. Je lichaam geeft signalen, een sluimerende ontevredenheid, gehecht raken aan een verhaal, of je zit niet lekker in je vel.
Wanneer je deze signalen onder ogen komt, het gaat (h)erkennen, ervaren, ruimte geeft, voelt, dan ga je je meer verbinden met wie je werkelijk bent, kun je gezonde relaties aangaan met anderen en ben je je meer bewust van jouw omgeving.

Nieuwsgierig?
Ik nodig je uit om het te komen ervaren. Aanstaande zaterdagmiddag 21 oktober is de volgende gathering. Leuk als je iemand wilt meebrengen. Lees hieronder meer over de praktische info.

Nog iets unieks wat ik met je wil delen
In het voorjaar heb ik met mijn partner Jeroen, en Mimoena, een vriendin, een hele dag flink de armen uit de mouwen gestoken. Bij een workshop Papiermaken ‘van broek naar boek’.
Een tijdje geleden kwam een cliënt met een heel mooi idee. Dat is bij me blijven hangen, totdat ik Marieke de Hoop ontmoette en het idee een vorm kreeg.
Het idee was om notitieboekjes mee te kunnen geven aan cliënten. Waar zij hun inzichten en inspiraties, ofwel hun inside wisdom momenten, in kunnen opschrijven.
Samen met Marieke zijn we eerst papier gaan maken van oud papier, o.a. van: mijn oude aantekeningen, een paar kilo stoffen, en een oude spijkerbroek van onze dochter Zoë

Hier gingen de machines eerst flink mee aan het werk. Daarna hebben we papier geschept, kaften gemaakt. Tenslotte heb ik ze ingebonden. Met dit laatste heb ik de laatste maanden, thuis met veel kopjes thee, aan de keukentafel gewerkt;-) Met als eindresultaat: 50x unieke handgemaakte notitieboekjes!

In deze korte video zie je het hele proces voorbij komen: handgemaakte boekjes

Heb je zelf interesse in een workshop papiermaken? Kijk dan op de site van Marieke op www.papiermakerijdehoop.nl en haar activiteiten zie je onder de agenda.

Heb je interesse in dit unieke notitieboekje?
Wanneer je in oktober of november komt voor een 1-op-1 sessie, dan krijg je er eentje van mij kado. Uiteraard zolang de voorraad strekt.

Hieronder de praktische informatie en de data voor de komende gatherings in 2017:

De zaterdagen in 2017:
21 oktober
4 november
18 november
2 december
16 december

Tijdstip: 14:00 tm 16:00 uur
Locatie: Zen Dojo Amsterdam, Andreas Bonnstraat 12
Bijdrage: € 10,-
Inschrijven: stuur een mail naar jessica@insidewisdom.nl of bel 0622726858
Meer info: lees over de Gatherings Inside Wisdom

Wil je liever in 1-op-1 sessies deze verdieping aangaan? Kom voor een essentie sessie op mijn nieuwe locatie in Amsterdam oost. Of wandelend tijdens een wandelsessie ergens op een mooie plek in t land.

Verdiepende groetjes, Jessica

«
»