Jouw Jaar

28 januari 2019

Heb je al een idee hoe Jouw Jaar eruit gaat zien?
Zijn er beelden of heb je daar een gevoel bij?
Zijn er thema’s waar je in 2019 meer aandacht aan wil schenken?

Het raakte mij toen ik van de week iemand sprak die mij vertelde dat ze het gevoel had dat de afgelopen vijf jaar door haar vingers waren geglipt.
Ze was dan ook een en al oor toen ik haar vertelde dat ik momenteel bezig ben met het maken van een moodboard (is het visueel maken van je gevoel, wat je belangrijk vindt en waar je blij van wordt, ook wel een visionboard genoemd). Ze wilde weten hoe ik dat had gedaan. En omdat zij niet de enige was, leek het mij een mooie gelegenheid om de eerste blog van dit jaar hieraan te wijden.

Heb je bewust stil gestaan bij het afgelopen jaar?
Misschien doe je dat altijd al wel? Of eigenlijk nooit zo heel bewust?
Zo doen wij dat stilstaan ook thuis met het gezin. Sinds een paar jaar hebben we een jaarpot waar we onze bijzondere, gekke, grappige momenten in stoppen. Dat is bovendien verrassend, omdat er altijd momenten tussen zitten die je compleet was vergeten en dan toch weer even boven komen drijven.

Een andere manier van stilstaan kwam op toen Jeroen vertelde, dat hij op Linkedin deze handige YearCompass tegenkwam. Daar ben ik zelf de afgelopen weken mee aan de slag gegaan. Als je het uitprint is het een soort boekje. Het bestaat uit vragen om terug te kijken naar het afgelopen jaar, zodat je ruimte creëert om fris vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Het leuke is om het samen met iemand te doen en het met elkaar te delen.

Vooruit kijken naar het nieuwe jaar
Zo ben ik sinds 2015 begonnen met het maken van een moodboard, het visueel maken van mijn jaar. Laatst bekeek ik de moodboards van de afgelopen jaren en het is grappig om mijn eigen ontwikkeling daarin terug te zien.

De eerste paar jaren was het nog wat gekunsteld en uitproberen en toch al heel krachtig om te doen. Een moodboard helpt mij om met meer focus mijn jaar te dragen en die dingen te doen die ik belangrijk vind op allerlei gebieden in mijn persoonlijke, professionele en spirituele ontwikkeling. Het is telkens weer wonderlijk om te zien hoe vrijwel alles uitkomt en vaak vanuit een andere onverwachte hoek dan ik in eerste instantie bedacht had.

Ook heb ik inmiddels geleerd dat je op een moodboard beter geen persoonlijke foto’s of namen van bijvoorbeeld dierbaren invoegt, omdat het gaat over jouw eigen manifestatie. Wel kun je het levendiger maken door foto’s van jezelf of allerlei andere beelden te tekenen of te plakken. Als het helemaal nieuw voor je is, dan kan een bepaalde vorm soms fijn zijn om mee te starten. Uiteraard kun je het helemaal doen op jouw eigen wijze, in een vorm die voor jou past.

Krachtdieren
Dieren hebben je vaak meer te vertellen dan we denken. Je hebt misschien wel eens gehoord van een totemdier of een krachtdier? Zo heb ik in het moodboard van vorig jaar een aantal dieren toegevoegd. Deze kwamen via een goede vriendin, Sandra, op mijn pad.
Wanneer ze een consult met je doet krijgt ze dieren door, die symbool staan voor wat je op dat moment kan helpen in het proces waar je in zit. Omdat het voor haar nog nieuw is, wil ze graag oefenen hiermee. Dan kun je Sandra een mail sturen (sandrasummer_@hotmail.com) en een afspraak met haar maken voor een gratis consult.

Stap voor stap
Tijdens de eerste Gathering Inside Wisdom van dit jaar hebben we met elkaar een aanzet gedaan hoe je je eigen moodboard kunt maken. Stapje voor stapje zijn we in het proces gedoken en het was mooi om te zien hoe iedereen op eigen wijze het jaar visueel maakte.

Twee deelnemers maakten het visueel door middel van schrijven en drie deelnemers deden dat middels het maken van een tekening (zie de drie foto’s hieronder). Ieder op eigen wijze hebben ze weergegeven wat zij belangrijk vinden voor het komende jaar, zoals het meer verbinden van hoofd, hart en aarde en het ontdekken van de eigen stroom van binnenuit.

 

 

 

 

 

 

 

Wil je ook stap voor stap Jouw Jaar met frisse blik zichtbaar maken? Geef je op voor de Workshop ‘Jouw Jaar op zondag 10 februari as.

Workshop ‘Jouw Jaar’
Datum: zondag 10 februari en donderdag 21 maart as. (los van elkaar te volgen)
Tijd: 13:00 – 16:00 uur
Locatie: Zen Dojo Amsterdam, Andreas Bonnstraat 12
Prijs: € 25,-
Verder: inclusief materialen, drinken en snacks
Aanmelden: jessica@insidewisdom.nl of app naar 0622726858
Meer informatie: https://www.insidewisdom.nl/workshop-jouw-jaar/

Of wil je liever in een individuele sessie dieper ingaan op jouw proces?
Neem dan contact met me op en dan maken we een afspraak in de werkplaats op de Andreas Bonnstraat 9 in Amsterdam oost of kijk hier welke sessie bij jou past.

Op een mooi jaar voor jou!
Lieve groet, Jessica

 

 

«
»