Ken jij buurman of buurvrouw Haast?

5 februari 2015

Weet jij hoe het komt, dat als je met een gevoel van haast achter je pc zit, en je volledig gefocust bent, dat het dan een stuk lastiger is om je rustmomenten te pakken?

slow moveHet is dan net alsof je in een ‘haast’ bubbel gezogen worden en je niet meer bewust bent van je zelf, je lichaam, je ademhaling. Het niet doorhebt hoe de positie is, waarin je zit. Laat staan dat je de vogeltjes buiten hoort fluiten.

Je raakt bewustzijn van de realiteit kwijt, je voelt je lichaam niet meer, stelt je lunch uit, wacht nog even met naar de toilet gaan, en tijd glipt weg door je vingers.

Als je dit lange tijd met regelmaat doet, dan raak je vermoeid en ontstaan er fysieke symptomen waar je last van krijgt.

Herken je dat? Weet jij wat er dan gebeurt met je lijf? Hoe bouw jij je rustmomenten in?

Zou je willen ervaren hoe het is om jouw eigen ritme te ervaren en hoe het voelt wanneer je bewust je bewegingen vertraagd? Wil je ook het plezier en de vrijheid ervaren van je eigen ruimte van tijd?

Zet je favoriete slow nummer op, laat je lichaam meenemen op het ritme van de muziek. Langzaam, vertraag, voel, geef je over en ervaar.

Langzaam betekent meer dan het tegenovergestelde van snel. Het is ook een mogelijkheid om te rusten. Het staat je toe om de weg te zien tussen A en B, in plaats van het opmerken van af en toe een moment in de tijd.

Het betekent Zijn en alle momenten er tussen te voelen. Niet alleen wanneer je ergens aan begint of mee klaar bent. Dit creëert ‘Ruimte in Tijd’: je voelt de tijd beter en je voelt je minder snel gestresst door tijd. Het brengt meer bewustzijn in subtiliteit en van jezelf.

Op jouw wijze kracht, Jessica

«
»