Wat doe je liever: Uitputten of Uithouden?

9 maart 2015

Wat betekent Uithouden voor jou?

Op internet vond ik deze omschrijving: “Het is het vermogen om gedurende een bepaalde tijd lichamelijke of geestelijke inspanning vol te kunnen houden. Hoe beter je uithoudingsvermogen, hoe langer en/of beter je in staat bent inspanning te leveren. Dit kan zijn in je werk, bij het sporten, of in relaties met mensen. Naarmate je vordert kom je beter in je vel te zitten en ben je beter in staat de problemen van alledag het hoofd te bieden. Des te soepeler jouw lijf is, des te makkelijker kun je de obstakels en uitdagingen aan, die je onderweg tegenkomt in je dagelijkse leven.”

Het kan zijn dat je jezelf pusht in een richting die je eigenlijk niet op wilt. Je kent ze misschien wel, dat je een doel stelt, die gepaard gaat met gevoel van strijd en worsteling: bijv. je woont nog niet op die ene perfecte plek? Je hebt het gevoel dat je tijd te kort komt? Je hebt nog niet je (financiële) carrière doelen bereikt? Of in je privé leven lopen je relaties niet altijd even soepel?

Als ik teveel in mijn hoofd ‘bezig’ ben, dan is het voor mij lastig om te genieten van het moment en vandaag de dag.

Waar kun jij weer contact maken met je gevoel van dankbaarheid, als je het even kwijt bent? Van welke kleine dingen om je heen kun je volop genieten? Zie je de schoonheid van het leven?

Voel wat het bij je raakt en misschien wordt het dan wel iets rustiger in je hoofd.

Op jouw diepe rust, Jessica
«
»