Plezier in Lichtheid?

11 april 2015

Deadlines te halen? Moet iets snel af zijn? Doe je dit nu ‘nog even’ er tussendoor? Lees ik nog even deze blog van Jessica en dan ga ik gauw weer verder met…
Als je dit leest, kun je al voelen hoe de spanning zich opbouwt in je lijf? En hoe je hierdoor helemaal geen plezier voelt?

Tuurlijk is het fijn om die adrenaline op te roepen en die drijfveer van de actie te hebben. Alleen soms maakt het je ook serieus en wordt er een hardheid in ons wakker gemaakt: raak je sneller geïrriteerd en komt het je slecht uit om gestoord te worden. Hup, weg is het plezier. Is je wel eens opgevallen hoe je ademhaling gaat, als je in deze modus raakt?

Als je nu wat dieper en langzaam ademhaalt, dan wordt het al snel een stuk lichter in je hoofd en vrijer in je lijf. Merk je het effect na een stuk of 5 van deze ademhalingen? Het is fijn om de aandacht van ons lichaam niet door de waan van de dag ‘in of uit het hoofd’ te verliezen.

Zou je meer van deze praktische tools willen leren?

lightnessKom dan volgende week zondag 19 april naar de workshop “It doesn’t have to be hard! Learning through lightness”. Voor meer informatie klik hier

Als je liever 1-op-1 meer aandacht voor je lichaam wilt leren. Maak dan een afspraak voor een kennismakingssessie van 1,5 uur voor €70,-.
Neem dan contact met me op via de mail: Jessica.Versluijs@xs4all.nl of bel me op 0622726858.

 

«
»