Kleuren voelen, kan dat?

13 februari 2014

Kleuren voelen, kan dat?

Laatst was een cliënt bij mij voor een sessie. Aan het einde van de sessie kwam er bij haar een herinnering naar boven over een blinde jeugdvriendin op de middelbare school. Zij had van haar geleerd hoe ze kleuren kon voelen. Ik vond dat zo interessant en ben op internet gaan kijken wat ik daarover kon vinden. Ik vond een link hoe je dit zelf als vaardigheid kunt leren.

En omdat ik van concreet houd ben ik het direct in de praktijk gaan brengen, toen mijn dochter (ze was toen ongeveer 10 jaar) met een vriendinnetje van haar uit school thuiskwamen. Geblinddoekt gingen we met een pak speelkaarten de verschillen voelen tussen de zwarte en rode kaarten. En deden we een testje met elkaar. Het was wonderlijk om te ontdekken dat we inderdaad het verschil konden voelen tussen zwart en rood. En dat we het alle drie op een andere manier voelden.

Klinkt voor jou misschien als abracadabra? Bijzonder was het toen ik voelde dat de rode kaart wat warmer was en de zwarte koeler. Nu is het natuurlijk interessant om het ook eens met meerdere kleuren te oefenen.

Ben je ook nieuwsgierig om dit testje uit te proberen? Misschien een goeie tip voor je gaat beginnen: Adem een aantal keren diep in en uit en wrijf je handen even stevig over elkaar, zodat ze warm worden.

Leuke oefening om met kinderen te doen. Je zult zien dat zij veel fijngevoeliger zijn. Het maakt je bewust van de energie.

Leuk als je laat weten wat jouw ervaringen zijn met deze test of iets anders wilt vertellen hierover.

Vind je het leuk om meer van mij te weten? In mijn blogs deel ik mijn persoonlijke ervaringen en wat ik meeneem uit mijn dagelijkse leven. Misschien heb jij er ook iets aan.

Leuk om van je te horen. Veel speelplezier!

GroetJess

»