Ruimte om je te Verwonderen

12 april 2022

Ik had heerlijk door kunnen lezen in mijn favoriete boek en het beestje geïrriteerd heel ver weg kunnen blazen ? 

Als kind kon ik mezelf helemaal ‘verliezen’ (interessante woordkeuze, want later blijkt juist dat het een ‘verrijking’ is✨) in ’t observeren van dit kleine langwerpige slurfje. Al zittend hier in ‘t zonnetje op deze veranda zit ik zo deze zwarte bewegende frummel te bekijken. Ik verwonder me hoe dit dunne sliertje aan het rondlopen is over het bovenste randje van mijn nagel. Dat het zich al wandelend over mijn duim af en toe wast met de achterpootjes en het ze achterlijf helemaal omhoog krult. Wauw, als mijn ruggengraat toch zo lenig zou zijn, dacht ik even.

Terwijl ik zit te kijken besef ik mij dat dit zelfde beestje mij ook verwonderde als kind van 6, 7, of 8 jaar. Zittend en liggend in t gras en ik urenlang naar allerlei kleine kruipende beestjes kon kijken. Ik deed dat alleen of samen met mijn iets jongere nichtje, Bregje, tijdens onze bijzondere vakanties.

Ik was t vergeten.
Nu ik hier met mezelf in dit herdershutje in de countryside van Engeland, een aantal dagen de weldadigheid van de Londense stad uit ben, kom ik weer thuis bij dat geluksgevoel van mijn kind zijn en mijn verwondering van wat de natuur me wil laten zien. Hoe vaak laat ik de tekens van de natuur aan me voorbij gaan? En daarvoor hoef ik niet naar t platteland, want ook in de stad zijn ze er.

Ik heb de keuze. Blaas ik het weg of kijk ik ze aan en luister ik naar de magische boodschappen die het me wil geven?

Welke keus maak jij? Kies je ervoor om ruimte te geven aan verrijkende verwondering of je tijd te verliezen?

Dankbaar dat ik het me weer herinner en dankbaar voor dit kleine wandelende natuurwezentje die over mijn vinger liep terwijl ik zat te lezen.

Op deze foto hier rechts breng ik het petieterige floepertje terug naar ze habitat, althans dat is mijn invulling van de ervaring?

En ben ook benieuwd of dit ieniemienie beesie een naam heeft, I am running out of options? (Het is geen vlo en ook geen luis)

Op mijn instagram kun je, voor een ultieme meebeleving, de video’s zien van het kleine beestje wandelend op mijn vinger.

«
»