Van probleem naar iets nieuws

16 mei 2022

Wist je dat we verslaafd zijn aan onze negatieve gedachtes? Zonder dat je het door hebt, zit je helemaal in die shit vibe ? Ja en kom er dan maar is uit, dat is een heel ander verhaal.

Als je dit leest, dan ben je kennelijk ‘ready’ om er uit te stappen.

Als we vastzitten in ons hoofd met gedachtes over problemen en zorgen maken, dan zitten we emotioneel direct in een spanningsveld en stralen we een negatieve energie vibratie uit. En dan trekken we ook negatieve situaties aan in ons leven.

Laten we een voorbeeld nemen om samen is naar te kijken. Doe je mee?

Probleemgedachte: ‘Onze financiële situatie ligt in mijn handen’

Negatieve gevoelens: voelt gespannen, stress, kramp, als een zware last

De allereerste stap is: erkennen wat er is en dat je beseft dat je je helemaal niet zo wilt voelen.

Althans daar ga ik wel vanuit, dat je ergens een besef hebt dat je dit gespannen gevoel niet wil, toch?

De volgende stap na het erkennen en besef dat je dit niet meer zo wilt, is dat je deze situatie kunt omzetten. Dit kun je in beweging brengen door deze twee vragen te beantwoorden en voor jezelf op te schrijven:

* Hoe zou je het liefste willen dat deze situatie er uitziet?

* Welke positieve gevoelens brengt je deze nieuwe situatie?

De antwoorden op deze vragen over de financiële situatie kunnen dan bijvoorbeeld zo klinken:

* Onze financiële situatie is stabiel, het geld stroomt continue door. Naast de doorlopende vaste lasten is er voldoende voor het beleven van mooie ervaringen, ik zie ons wandelen aan de zee, ik geniet van nieuwe leuke dingen ondernemen, zowel alleen als samen. We genieten van de vrije tijd die we samen hebben tijdens onze vrije momenten. We bespreken mooie plannen met elkaar die we dit jaar gaan doen.

* Ik voel enorme opluchting, ik voel diep vertrouwen dat het altijd goed komt, ik voel de blijdschap in de momenten die we samen hebben. Ik voel de ontspanning en plezier van de bijzondere ervaringen. Ik voel me dankbaar.

Kijk is of je met deze oefening jouw eigen ‘probleemgedachtes’ helder kunt maken. En merk wat er gebeurt als je met deze twee bovenstaande vragen de situatie en gevoelens omzet.

Wanneer je je gevoelens meer positief gaat ervaren, dan trek je ook positieve situaties aan.

Kun je hier iets mee?

Deel je mij jouw bevindingen van de oefening? Of als je er niet helemaal uitkomt, dan kijken we er samen naar.

Op frisse nieuwe creaties!

Liefs, Jessica

PS

  • Oja, ik ben van 7 juni tm 5 juli voor vier weken in NL, dus mocht je een afspraak willen maken voor een sessie op locatie in Amsterdam, dan kun je hier nog boeken voor een enkele sessie, een intensive of een wandelsessie. Er zijn nog een paar plekken vrij op locatie!
  • Onlangs heb ik de opleiding in Systemisch Werk afgerond. Daarom bied ik in juni en juli tijdelijk de sessies met een Tafelopstelling voor een gereduceerd tarief aan voor €37, – (online) of €57,- op locatie in Amsterdam / in Londen
  • Voel je je nu kippielekker? Bewaar dan deze blog voor de ‘day after’, mocht die een keer komen 😉
«
»