Rust vinden in de drukte, lukt het jou?

10 december 2015

Lukt het jou om je rust te vinden in een periode van velen prikkels die er op je af komen? Misschien ben jij een ster in je grenzen bewaken, dan weet je als geen ander om goed voor jezelf te zorgen en je rustmomenten juist in deze periode in te bouwen.

Voor mij was het de afgelopen week een interessante uitdaging.
Mijn hoofd (lees: mijn ratio) vond dat ik nog van alles kon doen, terwijl mijn lijf aangaf van niet. Inmiddels heb ik geleerd (door vallen en opstaan) dat ik deze signalen niet moet negeren en gehoor moet geven aan wat mijn lichaam te vertellen heeft. Dat is niet altijd even makkelijk, maar het resultaat is wel dat alles simpeler en overzichtelijker wordt. Grenzen stellen, nee zeggen en duidelijk communiceren helpt.

Eén van de tools die ik toepas om gehoor te geven aan mijn lijf is om oefeningen te doen, die  mij helpen om rust in mijn lijf te krijgen en meer de beslissingen te nemen vanuit mijn hele lichaam.

Wil jij dat ook?

Dan heb ik voor jou hier op video een serie oefeningen onder begeleiding van Avi Grinberg, de founder van de Grinberg methode. Hij was twee weken geleden in Nederland en gaf tijdens een seminar van Open Circles Academy de deelnemers een fysieke ‘Reset’.
Bekijk hier de video.
Eenmaal de video gezien, kun je deze serie oefeningen in 10 minuten doen voor een optimaal effect.
Ik ben benieuwd wat je er van vindt.

Mijn eerste introductie video:
Het was een spannend project, ik heb de stap gezet om mezelf te presenteren voor de camera. Deze eerste stap voor de camera was niet mogelijk zonder de enthousiaste en professionele begeleiding van Laerke Nissen van http://www.videoessentie.nl/.
Nieuwsgierig? Kijk hier

Ervaringen van een cliënt:
Een cliënt van mij heeft een tijdje geleden haar ervaringen van de sessies in een blog beschreven.
Interesse om te lezen? Bekijk ze hier: Lichaam als Ruimte – deel 1 en Lichaam als Ruimte – deel 2
Wil je andere ervaringen van cliënten lezen, kijk dan hier.

Groepsactiviteiten:
As. zondagmiddag 13 december geeft Birte Viermann de laatste Workshop Stopping Movement van dit jaar. Je kunt je opgeven via facebook.

Ander nieuws:
Per 1 januari is Puur Studio overgenomen door Thrive Yoga, voor meer informatie kijk op: http://www.thriveyoga.nl/.
I.v.m. een verbouwing in de eerste weken van januari geef ik vanaf 11 januari 2016 weer sessies.

Ik hoor graag in het commentaarveld hieronder wat je van de oefeningen vindt? Wat je hebt gemerkt en of je vragen hebt. Wat voel jij als effect na de oefeningen? Lukt het je om ze met je volle aandacht te doen?

Ik wens je alvast een mooie afsluiting van dit jaar.

Op jouw kracht, Jessica

«
»