Van Nauw naar Ruim

23 november 2022

Vanochtend in een sessie met een cliënt kwamen we bij zo’n ‘nauwe doorgang’, zoals in deze quote.

De gedachten gingen in de strijd. Ze bewoog naar erkenning van het gevoel, het ongemak. Het was een stormvloed. Met ademhaling en aandacht kwam ze meer in haar lijf.

De gevoelens kwamen boven. Het werd intens, als een tsunami. Ze ging het dragen, ze nam verantwoordelijkheid, ze liet het toe. Als een vrouw tijdens de bevalling die duikt in een wee. Ze bleef erbij en de intense emotie ebte weer weg. Een nieuwe nog grotere golf kwam boven, ze wist wat ze te doen had. Ze weet nu dat ze het kan dragen.

Na deze ervaring beschreef ze in een prachtige metafoor, hoe net als bij een espressomachine de koffie samengeperst door een smal buisje stroomt, en dit zo ook door haar lijf kon voelen bewegen. Eerst van haar hoofd, naar keel en langzaam doorsijpelend naar beneden.

‘Dit wordt wel een hele lekkere koffie’?, zei ik. Ze lachte door de tranen heen. Ze zette deze moedige stap omdat ze open staat voor verandering. Klaar is met haar belemmerende overtuigingen en gepieker in haar koppie.

De sombere stemming aan het begin van de sessie was door een nauwe doorgang geperst en deze had plaatsgemaakt voor lichtheid. Zo kon ze de rust in haar hoofd, de diepere ontspanningslaag en de ruimte ervaren.

Ben je toe aan een diepgaande verandering en voel je de vertrouwde bedding om jouw eigen vernauwing aan te gaan? In het belang van meer rust, ontspanning en ruimte in je leven?

Dan nodig ik je uit voor een deep dive intensive van 4 sessies op locatie bij Stories in Amsterdam. Voor deze intensives heb ik plek voor max 5 mensen, waarvan er nu nog 3 vrije plekken beschikbaar zijn.

Boek je 4 sessies via deze link (op donderdag 15 dec, woensdag 21, 28 dec en 4 januari).

Als je liever kiest voor een intensive van 3 sessies, dan kan dat via deze link.

Hier kun je een losse sessie/tafelopstelling boeken.

Op Jouw Rust en Ruimte, Jessica

«
»