Wijsheid Halen Uit Je Bekken

20 april 2023

Welke relatie heb jij met je bekken?

Als vrouw kun je het fysieke bekkengebied ervaren als gevoelige en kwetsbare plek o.a. wanneer je menstrueert, zwanger bent, ovuleert, in de overgang bent, contactbloeding bij het vrijen, of andere (pijn) symptomen in dat gebied ervaart.

Zo ervaarde ik rond mijn 33ste jaar, 3 jaar nadat ik bevallen was van onze dochter, bloedingen tussen mijn menstruaties door. Na een echo bij een gynaecoloog bleek er een fibroom van ongeveer 2 cm op mijn linker eierstok te zitten. Ik koos er voor om het niet te laten verwijderen, maar te kijken naar andere routes. O.a. met sessies lichaamswerk voelde ik weer meer contact met mijn lichaam en mijn bekken.

Een paar jaar later ging ik voor een checkup naar een gynaecoloog en het fibroom zat er niet meer. Het deed mij beseffen hoe krachtig het zelfhelend vermogen van mijn/ons lijf is. Sindsdien ben ik mij meer bewust van mijn lichaam en in het bijzonder mijn bekken. En ervaar ik het als mijn kompas: Welke keuzes maak ik die voor mijn pad belangrijk zijn? Hoe volg ik mijn creatieve flow? Welke richting wil ik gaan?

Wil je meer lezen over mijn persoonlijke verhaal? Lees hier waarom ik andere mensen ben gaan begeleiden.

Momenteel bied ik voor vrouwen het 3 maanden traject ‘Wijsheid Halen Uit Je Bekken aan, wat de volgende thema’s uit het dagelijkse leven raakt:

  • Zelfvertrouwen en Zelfliefde, voelen dat jij het waard bent.
  • Keuzes Maken, Prioriteiten Stellen en Stappen Zetten, inclusief fysieke oefeningen die je helpen in keuzes maken en concrete acties.
  • Thema Tijd, en hoe je toch zeeën van tijd kunt ervaren ook al stel je een tijdslimiet.
  • Creatieve stroom, hoe vind je je eigen energie stroom vanuit je diepste essentie en verlangens.

Wat anderen zeggen:

‘Jessica is gespecialiseerd op het gebied van traumaheling. Trauma’s liggen vaak opgeslagen in het lichaam en kan zich op talloze wijzen uiten. Omdat bij veel vrouwen trauma in het bekken huist, heeft zij speciaal voor vrouwen een bekkenprogramma ontwikkeld, waar zij binnenkort meer over gaat delen.’

Ik gun jou deze wijsheid!

Groetjes, Jessica

«
»