Zakken In Je Bekken

5 april 2023

Als vrouw kun je het fysieke bekkengebied ervaren als gevoelige en kwetsbare plek o.a. wanneer je menstrueert, zwanger bent, ovuleert, in de overgang bent, contactbloeding bij het vrijen, of andere (pijn) symptomen in dat gebied ervaart.

Zo ervaarde ik rond mijn 33ste jaar, 3 jaar nadat ik bevallen was van onze dochter, bloedingen tussen mijn menstruaties door. Na een echo bij een gynaecoloog bleek er een fibroom van ongeveer 2 cm op mijn linker eierstok te zitten. Ik koos er voor om het niet te laten verwijderen, maar te kijken naar andere routes. O.a. met sessies lichaamswerk voelde ik weer meer contact met mijn lichaam en mijn bekken.

Een paar jaar later ging ik voor een checkup naar een gynaecoloog en het fibroom zat er niet meer. Het deed mij beseffen hoe krachtig het zelfhelend vermogen van mijn/ons lijf is. Sindsdien ben ik mij meer bewust van mijn lichaam en in het bijzonder mijn bekken. En ervaar ik het als mijn kompas: Welke keuzes maak ik die voor mijn pad belangrijk zijn? Hoe volg ik mijn creatieve flow? Welke richting wil ik gaan?

Wil je meer lezen over mijn persoonlijke verhaal? Lees hier waarom ik andere mensen ben gaan begeleiden.

Momenteel bied ik het Traject aan Wijsheid Halen Uit Je Bekken‘.

Voor wie?

  • Je ervaart (menstruatie) pijnklachten in je bekkengebied (uitblijven of onregelmatige cyclus, overmatige bloedingen, e.a.)
  • Je vindt het lastig om sensaties te voelen in je bekkengebied
  • Het triggert ongemak, kwetsbaarheid als je met je aandacht naar je bekken gaat
  • Je voelt schaamte bij intimiteit met je partner
  • Je hebt moeite met de thema’s tijd en geld

In dit traject ga je beseffen dat het bekken een belangwekkend gebied van je lijf én in je leven is. Het vraagt om liefdevolle aandacht, zodat je je bekken weer als een krachtige plek van je lijf ervaart!

Wat anderen zeggen:

‘Jessica is gespecialiseerd op het gebied van traumaheling. Trauma’s liggen vaak opgeslagen in het lichaam en kan zich op talloze wijzen uiten. Omdat bij veel vrouwen trauma in het bekken huist, heeft zij speciaal voor vrouwen een bekkenprogramma ontwikkeld, waar zij binnenkort meer over gaat delen.’

Ik gun jou dit thuiskomen!

Groetjes, Jessica

«
»