Jouw Levensvrucht in 5 stappen

22 mei 2021

Laat jij je de natuur het werk doen of zit je er bovenop?

Eén van de meest krachtige zinnen die veel impact op mijn leven hebben gehad was deze titel van het boek “Doe minder, Bereik meer’.

Ik wilde lange tijd de controle houden en was hard aan het werk. De mannelijke doe-kracht in mij was lange tijd overactief. Totdat ik mijn vrouwelijke gevoelswereld en de impact van deze krachtige passieve energie (her)ontdekte. Inmiddels zie ik hoe beiden als een dans door mij heen bewegen en elkaar aanvullen.

Wil je weten op welke wijze jouw natuurlijke levenskracht meer naar buiten kan komen? Doe deze leuke en praktische (hou ik van ? ) oefening van de levensvrucht. Laat je uitdagen om de dingen als vanzelf zich te laten ontvouwen, past mooi bij deze tijd van het jaar.

Deze doe ik zo nu en dan ook met cliënten of tijdens een Satsang. Het geeft je inzicht in de successen van je eigen groeikracht, de wensen die je daarbij voelt en de belemmerende gedachtes die je tegenwerken.

En als je deze inzichten op je in laat werken, dan geeft het je ook helderheid over waar je staat én waar je naartoe wil bewegen in deze komende periode ?✨?✨?

Wat heb je nodig?

  • Blanco vel papier
  • Potloden/stiften/pen/verf (wat je fijn vindt)
  • Een passer of een klein glaasje/flesje oid waarmee je 13 cirkels kan overtrekken
  • Half uurtje van je tijd

Ben je er klaar voor?

Levensvrucht

Stap 1) Teken de levensvrucht met 13 cirkels na (zoals de afbeelding hiernaast) of print deze hier uit.

Stap 2) Schrijf in de middelste cirkel een succes(je) wat je hebt bereikt de afgelopen tijd. Bijv een succes(je) op werk of studie gebied, op gezondheid/bewegen/voedingsgebied, op relationeel/liefdes/sociaal vlak, op creatief gebied of welk gebied dan ook!

Stap 3) In de 6 cirkels daar omheen schrijf je op, waartoe je hoopt dat dit succes zal leiden. Dit zijn je wensen, verlangens, toekomstige creaties. Als je schrijft, zorg dat je je voeten op de grond voelt, dat je lekker doorademt. Laat het uit je handen, je lijf en je pen vloeien.

Stap 4) In de buitenste 6 cirkels schrijf je de ‘ja-maar’ argumenten. Al die belemmerende gedachtes die maken dat je je creaties ontkracht en je uit de creatie flow halen. Het is even omschakelen, maar voel dat je daar ook zo mee kunt verbinden. Je eigen schaduwkanten zijn ook in jou aanwezig.

Stap 5) Als je klaar bent met schrijven, laat het ongeveer 2 weken rusten. Stop de levensvrucht ergens weg. Schrijf in je agenda over twee weken een moment waarop je met frisse blik opnieuw hiernaar gaat kijken. En zie dan wat wat er gebeurt, wat springt eruit, en vraag jezelf af waar wil je de komende periode je tijd en ruimte in investeren?

Laat je verrassen wat er dan gebeurt.

Met deze oefening maak je zowel je gevoelskant als je verstandskant helder. En je erkent zo je wensen en de beperkende gedachten die er zijn. Het schept nieuw bewustzijn en je laat de natuur zijn werk doen, doordat je het proces 2 weken in je bewustzijn laat sudderen en broeden. Het is een magisch en natuurlijk innerlijk proces en kan nieuwe deuren voor je openen, die je eerder nog niet had gezien.

Deze informatie komt uit één van mijn favoriete boeken, “In het Licht van de Maan” van Petra Stam. Als je nog meer wilt weten over de relatie met deze levensvrucht en de platonische geometrische lichamen in de natuur, en in hoeverre deze impact hebben op je ziel en jouw waarheid, dan lees je hier meer over.

Leuk om van je te horen welke inzichten het je brengt!

Op jouw vruchtbare creatiekracht.

Liefs, Jessica

«
»