Wat nu als je favoriete boek uit is?

29 april 2018

Wat nu als je een boek leest, dat je zo ondersteunt in het proces waar je nu in zit, dat je je gaat afvragen: ‘Wat nu als ik het boek uit heb?’
Het boek is één en al herkenning, alsof het over mij gaat.
En misschien ook wel over jou.

Het boek heb ik geleend en het is toch wel de bedoeling dat ik het weer ga teruggeven. Dit boek steunt me enorm bij een proces waar ik nu in zit. Heb jij dat ook wel eens met een boek?

Al enige tijd ben ik bezig met het schrijven van een e-book. In het begin zat ik er helemaal in, en nu het bijna klaar is, ben ik meer aan het mijmeren, mede omdat ik het een spannend proces vind, alsof het boek me bij de hand meeneemt en me uitnodigt om door te zetten. Het is een kwestie van gaan, doen, naar buiten, doe het nu maar. Stap voor stap.

Ben je benieuwd welk boek ik nu lees?
Het is ‘Big Magic – Creative Living Beyond Fear’ van Elizabeth Gilbert. Zij heeft ook ‘Eat, Pray, Love’ geschreven.
En eigenlijk vertelt het boek je natuurlijk precies wat je allang wist, maar toch fijn dat je niet de enige bent.

Heb jij ook iets, waarvan je weet dat je het heel graag wilt gaan doen, alleen het blijft ergens op hangen?

Ben je nog wat terughoudend, omdat je het spannend vindt ‘wat die ander ervan vindt?’, of ‘wat als het tegenvalt?’, of ‘waar moet ik beginnen?’, of ‘wat is het eigenlijk wat ik écht wil?’, of…
Begrijp me goed, dit zijn ook mijn eigen remmingen, ze kosten veel energie. Ze houden ons, jou en mij onnodig klein. Laten we ze aankijken, zien dat ze er zijn, opmerken welke impact ze hebben en zullen we ze dan samen bij deze overboord gooien?

Een aantal kwaliteiten die je dan juist heel goed kunt gebruiken zijn o.a. Moed.
Misschien ken je de blog ‘Zakt de moed je in de schoenen’ nog wel? Andere kwaliteiten zijn Afscheid nemen, Doorzettingsvermogen, heel veel Plezier hebben, gezonde dosis Lichtheid en een flinke portie Liefde. De ideale cocktail voor je creativiteit tot uiting te laten komen.

Vandaag heb ik mijn concept tekst van het e-book naar twee lieve mensen gestuurd, naar een vriendin en mijn moeder. Dit is vast een volgende stap om hen met kritische blik er naar te laten kijken.

Nu terug naar jou.

* Wat is jouw impuls die naar buiten wil komen?
* Word je blij van het idee alleen al?
* Is het eerst nog voor jezelf of ben je al klaar om het te delen met anderen?
* Wat houd je nu nog tegen om de volgende stap te zetten?

Deel de antwoorden op deze vragen met jezelf op papier, of met iemand in je omgeving, vandaag nog. Dat is dan alweer een stap naar buiten toe en krijgt het idee nog meer ‘body’.

Als je wilt, mag je het ook met mij delen. We kunnen bellen, liever één-op-één, stuur me een mail, of kom delen tijdens één van de komende twee gatherings.
Op donderdag 10 mei, op Hemelvaart, is er een gathering in Bussum en op zondag 13 mei in Amsterdam.

In mei, in mijn volgende blog, deel ik mijn e-book als eerste met jou!

Ik kijk er naar uit om van je te horen.

Lieve groet, Jessica

«
»